Close

17/10/2012

Verbatim enerji tasarruflu LED lambaları tanıttı

27-30 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşen LED&LED Aydınlatma Fuarı’nda Verbatim, VxRGB LED lambalarının yüksek performansa sahip yeni ürünleri ile yeni nesil renk ayarlı VELVE OLED modüllerinin tanıtımını yaptı.

Fuarın ilk gününde Verbatim LED EUMEA İş Geliştirme Müdürü Jeanine Chrobak-Kando, Verbatim Pazarlama Müdürü Fabrizio Malago ve Verbatim Bölge Müdürü Seda Gürel’in ev sahipliğinde Verbatim’in 2013 hedefleri ve yeni ürünlerinin tanıtıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

Konuşmasına “40 yılı aşkın süredir, dünyanın veri depolama ve optik medya ürünlerinin önde gelen şirketlerinden birisi olan Verbatim markası, veri depolama ürünlerinde yenilikçiliğin öncüsü olmuştur. Genişleyen pazara yüksek teknolojili ürünler çıkaran tecrübemizle ve 2010 yılından bu yana Mitsubishi Chemical Corporation’ın aydınlatma teknolojisindeki uzmanlığının birleşmesiyle hem LED/OLED aydınlatma portföyümüzü genişletmeye hem de yüksek kaliteli, güvenilir, uzun ömürlü ve enerji verimliliği sunan LED lambalar geliştirmeye devam etmekteyiz” diyerek başlayan Chrobak-Kando hem evlerde hem de iş yerlerinde kullanılan LED ürünleri yakından tanıttı.

Verbatim’in LED lambalarında mavi LED’lere uygulanan fosfor kaplamalar baz alınmış. Bu kaplamalar hem parlak beyaz ışığın geniş bir yelpazesini oluşturuyor hem de sıcak ışıklı ortamlar yaratabiliyorlar. LED’lerin verimliliği armatürlerin içindeki ışık odak lensleri ve dahili elektrik devreleri ile sağlanıyor. LED’ler, içlerinde yanacak bir lamba teli barındırmadıkları için en az 35 kat daha uzun süre kullanılabiliyorlar. Bu da ekstradan 15 yıl kullanım ömrü anlamına geliyor. LED lambalar geleneksel ampuller ile karşılaştırıldığında daha uzun ömürlü ve % 85 civarında enerji tasarruflu olmasıyla maliyeti de düşürüyorlar.

Seda Gürel ise Avrupa’da, ev ve ofislerdeki aydınlatmada kullanılan tüm elektrik tüketiminin yaklaşık %20 olarak hesaplandığını, bu nedenle LED aydınlatmaya dönüşümün enerji kullanımı ve karbon kullanım alanı üzerinde önemli bir etkisi olduğunu aktararak ekledi: “Civa içeren kompakt flüoresan lambalardan farklı olarak LED lambalar tehlikeli madde içermiyor. Akkor ampul olarak bilinen tüm standart geleneksel ampullerin hem enerji maliyeti hem de zararlı maddeler içermesinden dolayı 1 Eylül’den itibaren tüm AB ülkelerinde üretim ve ithalatının yasaklandığını hatırlarsak Türkiye’de de LED lamba kullanımını teşvik etmekte fayda var.”

Verbatim’in 10W’lık klasik A E27 modeli 60W akkor ve halojen lambalar yerine kullanılıyor. Kısılabilir özelliği ve zarif tasarımıyla bu lamba % 85 enerji tasarrufu sağlıyor ve 30 bin saatlik kullanım ömrü sunuyor. PAR 38 E27 spot 19W modeli, 120W halojen lambaların yerini alıyor. Yüksek kaliteli ve enerji tasarruflu bu ürün, ticari ve konut uygulamaları için ideal olarak tanımlanıyor. Ortalama 25.000 saatlik kullanım ömrü sunan lamba, net ve düzgün ışın dağılımı sağlıyor. 4500K doğal beyaz renk sıcaklığı bulunan bu modelde kısılabilirlik özelliği yok fakat bu modelin bir üst versiyonu olan PAR 38 E27 spot 20W’lık modeli ise 6500cd ışık şiddeti, 35.000 saat kullanım ömrü ve kısılabilir özelliğe sahip.

MR16 GU5.3 modeli 450lm, 7w=35w, mağaza, restoran veya otellerde ortamın ruhunu yansıtmak için hem odak noktası hem de parlaklık ekleyerek vurgulu bir aydınlatma sağlıyor. Bu popüler spot aydınlatma ürünleri kullanıcıya, kendi evinde de istediği alanları vurgulayarak ön plana çıkartma fırsatı tanıyor. Watt başına 64 lümen ışık üreten bu ürün ışık verimliliği ile de dikkat çekiyor.

Standart akkor ampullerin artık kullanımdan kalkmasıyla, dikkatleri üzerine çeken LED lambaların avantajları konusunda Verbatim İş Geliştirme Müdürü Jeanine Chrobak-Kando ile yapılan röportaja ulaşmak için:

https://pldturkiye.com/roportajlar/jeanine-chrobak-kando-ile-led-lambalar-uzerine.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir