Işıklarla Sonsuz Bir Orman

PrimDesign1

Prism Design, Wuxi’deki yansıtıcı bambu ormanıyla sonsuzluğu çağrıştırıyor

Çin kökenli bir stüdyo olan Prism Design, “sonsuz bambu ormanı” projesi için aydınlatılmış LED’lerle asla bitmeyen bir pasaj yarattı. Çin, Wuxi’deki bir Daiwa evde kalıcı olarak yerleştirilen çalışma, Japon stilinde yapılmış ana binanın estetiğine uyum sağlıyor.

Bu projede müşteriler insanları değişik alanlar boyunca rehberlik edecek bir koridor yaratmak istedi. Bu yüzden 20 metre uzunluğundaki yürüyüş yolu iki tarafında camlı boşluklar dahil daraltıldı. Akrilik borulardan oluşan seriler cam duvarın üzerine yerleştirilmiş yansıtıcı tabakayla patikaya paralel bir şekilde takıldı.

 

PrimDesign2Aydınlatılmış orman boyunca yürüyüş

Tüpler ve transparan üniteler yukarıya yerleştirilmiş, bir diğeri tarafından güçlendirilen akrilik cam tablanın üzerine monte edildi. Işık kaynakları LED’lerle bu katmanların aşağısı yerine direkt olarak boruların altına yerleştirildi. Lambaların sağına ve soluna konumlandırılan 2 tane daha flüoresan lamba bulunuyor. Bu çoklu yansımalar ve parlak transparan boruların dağılmış olduğu dizide ziyaretçiler, sonsuz bir şekilde parıldayan ve hiç bitmeyen bambu saplarının bulunduğu bir ormandaymış gibi hissederek bina boyunca yönlendiriliyor.

PrimDesign3Bambu sapları parıldayan ışıklarla aydınlatıldı

PrimDesign4Patika’nın görüntüsü

PrimDesign5İnsanlar koridor boyunca dolaşıyor

PrimDesign6Orman aynasının içine bakmak

PrimDesign7Yansımalar dış parıldamanın sonucu

PrimDesign8Transparan ve yansıtıcı duvardan bir detay

PrimDesign9Tavanın görüntüsü


Fotoğraflar:
Studio W – Wataru Ishida

Haber Kaynağı: http://www.designboom.com/architecture/prism-design-infinity-reflective-bamboo-forest-wuxi-04-16-2014/