Dark ödülleri topladı…
Tasarım dünyasının Oscar’ları olarak kabul edilen Red Dot ödüllerinden altısını Belçikalı aydınlatma firması Dark aldı. Alman Design Nordrhein Westfalen’ın düzenlediği yarışmaya katılım ise oldukça fazlaydı. 49 farklı ülkeden 3000’in üzerinde ürün arasından sıyrılan Dark tasarımları büyük başarı elde etti.
Dark kendini özgün ve farklı olarak tanımlayan bir firma. Hep farklı tasarımcılarla çalışmayı tercih etmesi de bu yüzden. Firma aynı zamanda orjinal tasarımlarıyla mekanlara bambaşka bir boyut kazandırma iddiasında.
Dark’ın 2009 Red Dot tasarım ödülüne layık görülen ürünleri:
Best of the best 2009: SPACEWALKER tasarım Constantin Wortmann
2009 tasarım ödülü: PAWWW tasarım, TWOLVE tasarım, T&T tasarım Christophe De Ryck
2009 mansiyon: CANNA-2 tasarım, KNARF tasarım Frank Janssens
pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.