Başka bir şekilde sonsuzluk


“Lift Corridor” – Çin Halk Cumhuriyeti’nin Şangay kentinde Soho ofis binaları

İş yerleri, Everest Dağı gibi doğadaki ilginç yerlerden fabrikalara kadar birçok yerde olabilir. Ofis binaları çok sıklıkla görülmeye değer olmayan türde iş yerleridir. Uzun koridorlar, basit tutulmuş ofis odaları ve dikkat çekmeyen giriş salonları istisna değildir.

Şangay kentinde Soho Gayrimenkul firmasının yeni ofis binası AIM mimarları tarafından tasarlandı. Ofis binasında dikkat çeken, “Lift Corridor” olarak adlandırılan giriş, yansıma yapan bir sonsuzluk ve ışık efekti deneyimine dönüşüyor. Koridorun ışık yansımaları, genelde asansörlerde bulunan aynaların (sonsuz yansıma) çoklu yansımalarını andırıyor.

Asansörler nedeniyle “Lift Corridor” olarak anılan giriş, büyük beyaz ayna etkisi yaratan akrilik cam plakalarından oluşuyor. Plakaların arasına, tüm mekânlara kadar uzanan düzenli aralıklarda LED ışık hatları yerleştirildi. Koridor füturistik bir görüntüye sahip ve büyük. Ayrıca beyaz renkte tutulmuş ve şık, çekici bir görünüme sahip. Sonsuz yansımalar oluşturan ilginç bir ışık düzenine ve ayna etkisi yaratan plakalarla donatılmış. Koridor nerede bitiyor ve asansör nerede başlıyor?

Projeye katılanlar:

Mimarlar:AIM Architekten–Wendy Saunders, Vincent de Graaf, German Roig, Carter Chen, Jiao Yan; www.aim-architecture.com

Fotoğraflar: Jerry Yin, Dirk Weiblen


Also published on Medium.

TEILEN
Önceki İçerikIşık ile sıfır yer çekimi
Sonraki İçerikPlanlux
PLD Türkiye, 2005 yılından beri Türkiye'de yayınlanan mimari aydınlatma tasarımı dergisidir. Dergi, aynı zamanda aydınlatma tasarımı kavramının daha geniş kitlelere ulaşması için 2007 yılıdan beri etkinlikler düzenlemektedir. https://pldturkiye.com/hakkinda/