Yeniden dönüştürülmüş 5.500 lambayla yaratılan enstalasyon: New Moon
New Moon (Yeni Ay), Caitlind r.c. Brown ve Wayne Garrett tarafından gerçekleştirilen interaktif bir ışık ve gölge heykeli.
Lexington, Kentucky’de gösterime sunulan çalışma, halk tarafından bağışlanan 5,500 akkor flamanlı lambadan oluşuyor. İzleyiciler bu ışık heykelinin dönüş stilini kullanarak ayın evrelerini kendileri belirleyebiliyor. Bu ışık heykeli, sanatçıların yeniden kullanılan lambalarla yaptığı dördüncü enstalasyon.
http://incandescentcloud.com/
Haber kaynağı: http://www.thisiscolossal.com/2015/01/new-moon-an-interactive-light-installation-made-from-repurposed-lightbulbs/
pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.