Close

04/10/2012

2012 Auroralia Ödülü: Sürdürülebilir şehir aydınlatmasında en iyi insiyatiflere ışık tutuyor.

İlk 3 senenin başarısını takiben Auroralia Ödülleri bu sene de, sürdürülebilir şehir aydınlatması adına etkileyici çözümler bulmuş 3 ayrı şehire verilecek. Bağımsız bir jüri tarafından belirlenecek ödüller, Lyon ışık festivali sırasında, 7 Aralık akşamı sahiplerini bulacak.

Schréder Grup ve LUCI işbirliğiyle organize edilen, Auroralia ödülü sayesinde şehirlere ilham olabilecek uygulamalar ön plana çıkartılmak isteniyor. Schréder Grup hali hazırda, dünya çapında faaliyet gösteren 40 firması ile estetik olarak güzel, kullanıcılarına kendilerini güvende ve iyi hissettiren, sürdürülebilir bir gelişmeyi merkezine koymuş kamusal alanlar için anlaşılır aydınlatma çözümleri sunuyor.

İlk 3 yılında, 55 şehirden az başvuru yapılmamış. Bu önemli başarı da yerel yönetimlerin şehir aydınlatmasının ekolojik izlerini azaltma yönündeki duyarlılığını gösteriyor. Başvuruların kalitesi de, yeni teknolojiler sayesinde, çevre için gerekli duyarlılığın şehir aydınlatmasının en öncelikli hedefleri ile uyumlu olduğunu gösteriyor: kamusal alanda güvenlik hissi, yaşam kalitesinde artış ve şehre bir kimlik kazandırmak.

Bu bakış açısı ile ilk 3 sene verilen ödüller, farklı uygulama alanlarındaki başarılı örneklerle oldu. İlk 2 yılında Berlin, Budapeşte, Cenevre gibi büyük şehirlere verilen ödüller sonrası, 2011 yılında jüri daha orta ölçekli şehirlere ödüller verdi. Portekiz’de bulunan Arraiolos adlı şehir, tamamen LED teknolojisine dönerek birincilik ödülünü alırken, ikincilik ödülü tarihi bölgelerin yeniden hayat bulduğu projeleri ile Nivelles (Belçika)’nın oldu. Üçüncülük ödülü ise akademik kampüslerinde yaptıkları aydınlatma projesi ile St Helens (İngiltere)’in oldu. Özel jüri ödülü ise binlerce aydınlatma noktasında LED’e geçerek sağladığı enerji tasarrufu ile Almanya’daki Remchingen şehrine verildi.

Schréder Grup ve LUCI’nin ortak çalışmaları sayesinde Auroralia Ödüllerinin etki çapı artıyor. Hem internet hem de uluslararası medyada da yer alan ödül haberleri sayesinde katılımcı şehirler; hem ziyaretçileri hem de yerel halk için sürdürülebilirlik kavramına inançlarını göstermek ve çevre/enerji konularında uluslararası liderlik pozisyonlarını güçlendirmek için bir fırsat yakalıyor.

2012 yılı Auroralia Ödülü için başvurular 26 Ekim tarihine kadar devam ediyor. Başvuru formu www.auroralia.org web sitesinden indirilebilir. Ayrıca 2011 yılı Basın Kiti de sitede mevcut. Para ödül miktarları ise şöyle: 1. 6000 EUR, 2. 3000 EUR, 3. 1500 EUR.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir