X

Ebola virüsü LED ışık kaynağı içeren bir cihazla teşhis edilebiliyor

LED ışık kaynağı içeren ve “Ebola” virüsünü tanıyan bir cihaz geliştirildi. Araştırmacılar, hastalığın ilk evrelerinde belirlenememesinin bu rahatsızlıkla ilgili en önemli problemlerden biri olduğunu söylüyor.

The Daily Mail’in haberine göre, bu cihaz, bir ayakkabı kutusu büyüklüğünde, pil ile çalışıyor ve yansıtıcı bir imgeleme sensörüne sahip. (SP-IRIS) Cihaz yüzeyden yansıyan bir ışık sayesinde patojenleri tanıyor. Bu ışık, partiküllerin varlığı ile değiştirilmiş ve her partikülün şekline ve büyüklüğüne göre farklı bir sinyal üretiyor. Sensörün yüzeyi çok büyük ve milyonlarca partiküle kadar doğru olmayan cevapları yakalayabiliyor.

Kısacası cihaz, her partikülün şeklini ve boyutunu ortaya çıkaran ışık verecek çoklu renkli LED kaynaklarını kullanıyor. Böylece, virüs partikülleri de ortaya çıkmış oluyor. Bu makine sayesinde Ebola virüsünün yayılması gerçekten önlenebilir.

Haber kaynağı: http://www.lightbulbs-direct.com/blog/scientists-are-using-leds-to-detect-ebola/

Kategoriler Haberler
PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.
İlgili Yazı

This website uses cookies.