X

Bir dilek dileyin: Crystal Fireworks of Wishes enstelasyonu

 

Japon sanat topluluğu teamLab tarafından akıllı telefonlardan kontrol edilebilen kristal fişek formunda yeni bir enstelasyon yaratıldı.

Crystal Fireworks of Wishes (Dileklerin Kristal Fişekleri) isimli çalışma 7 Eylül’e kadar Japonya, Toyama’daki Future City Favore Favore Hall’de görülebilecek. Proje, Universe of Water Particles serileri ve Ultra Subjective Spaceexhibition’da da gördüğümüz; teamLab’in nefes kesici ışık sanatını içeriyor.

Enstelasyonun temel yapısı; bir araya gelerek devasa bir küp formu oluşturan asılı ışık dizilerinden oluşuyor. Ziyaretçiler, bu sanat çalışması için özel olarak yaratılan bir uygulamayı kullandıklarında ışıklar devasa kürelerin içinde patlıyor. Galeri ziyaretçileri, telefonları üzerinden fişeğin rengini, şeklini seçiyor ve düğmeye basıyor. Tam da o anda ince bir ışık izi kübe doğru yükseliyor, titreyerek sönüyor ve sonra adeta bir havai fişek gösterisi ortaya çıkıyor. Bu interaktif çalışmaya ışık fişeği ile senkronize çalan ses efekti de eşlik ediyor ve neredeyse “ateşsiz yanabilen fişekler” illüzyonunu yaratıyor.

Yapılan açıklamalara göre; ziyaretçiler fişeği yakmadan önce bir dilek tutmaları konusunda teşvik ediliyor. Ancak dürüst olmak gerekirse bu kadar muhteşem bir dijital patlamayı parmaklarınızın ucuyla gerçekleştirebiliyorken daha fazla ne dileyebilirsiniz ki?

Haber kaynağı: http://thecreatorsproject.vice.com/blog/light-installation-lets-you-ignite-crystal-fireworks-with-your-smartphone

Kategoriler Haberler
PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.
İlgili Yazı

This website uses cookies.