Close

04/11/2014

7000 LED içeren kayak giysileriyle vahşi doğada çekilen film: “Afterglow”

LEDKayakcilar1Sweetgrass Prodüksiyon tarafından çekimi gerçekleştirilen “Afterglow” (parlamadan sonra) filminin üç dakikalık kısa tanıtımı yayınlandı.

Yayınlanan teaser, ışık ve rengin baş döndürücü etkileşimi, ayrıca sinemasal anlatısıyla izleyicilerin adeta nefesini kesti. Peki dünyanın en iyi kayakçılarını LED kıyafetlerle aydınlatılmış bir gecede ve dondurucu vahşi doğada ekstrem yüksekliklerde filme almak için ne gerekti? Bunların hepsi gece kullanılan yoğun ışık, özel olarak üretilmiş LED kıyafetler, ulusal lojistik, planlama ve inşaat mühendisliği sayesinde gerçekleşti. Filmin yönetmenlerinden olan Nick Waggoner konuyla ilgili şöyle konuşuyor: “Her şeyin ne kadar zor gerçekleştiğini anlatamam. Görsel olarak istediğimiz çalışmayı alabilmek için yapabileceğimiz her şeyi yapmak istedik.”

Philips TV, Sweetgrass Prodüksiyon ve Ahlstrand & Wållgren ajansının iş birliği ile çekilen film yaratıcı bir çabayı temsil ediyor. Film ayrıca daha önce hiç görülmemiş kayak sahnelerini, Philips’in ambilight TV’sinin arkasında yatan ışık ve renk teknolojisini de eşsiz bir marka iş birliği altında takdir ediyor…

PLDLEDKayakcilar27,000 LED her kayakçının giysisinin içine yerleştirildi.

PLDLEDKayakcilar3Filmde rol alan kayak sporcuları: Pep Fujas, Eric Hjorleifson, Daron Rahlves ve Chris Benchetler

PLDLEDKayakcilar4Taşra kesimleri, geceleri ultra yüksek çözünürlükte filme alındı.


Filmin tamamını bu linkten izleyebilirsiniz.

Fotoğraflar: Philips TV
Haber kaynağı: http://www.designboom.com/art/led-clad-skiers-snowy-slopes-afterglow-film-10-18-2014/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir