Close

24/10/2018

2019 LAMP Ödülleri için başvurular açıldı

54 ülkeden, 608 projeyle rekor katılıma imza atan, bu yıl 8.si düzenlenen 2019 LAMP Ödülleri için, 1 Ekim tarihinden itibaren bu linkten başvuruda bulunabilirsiniz.

İyi aydınlatma tasarımının ödüllendirileceği yarışmada değerli bir jüri görev yapacak.
Bu yılki jüride; aydınlatma tasarımcıları Roger Narboni (Fransa), Uno Lai (Tayvan), Paul Nulty (İngiltere), Aleksandra Stratimirovic (İsveç) ve Pascal Chautard (Şili) yanı sıra, mimarlar Hilde Léon (Almanya), Antonio Ruiz Barbarin (İspanya) ve iç mimar Mercedes Isasa (İspanya) yer alıyor.

Kategoriler:
Dış mekan, Ödül: 3.000 EUR
Cephe, anıt, spor tesisi, şehir meydanı, cadde ve kavşaklar, parklar, köprüler, tünel aydınlatma projeleri

İç mekan, Ödül: 3.000 EUR
Mağaza, restoran, otel, müze, ofis, sergi salonları vs. aydınlatma projeleri

Enstalasyon, Ödül: 3.000 EUR
Açık ve/veya kapalı alanlardaki geçici aydınlatma projeleri (daha sanatsal, eğlenceye yönelik, toplumsal türde çalışmalar)

Öğrenci projeleri, Ödül: 1.000 EUR
Bu yılın teması; “Büyük ölçekli aydınlatma ambiyansları”.
İç mekân ve/veya dış mekânda atmosfer yaratabilen aydınlatma projeleri bekleniyor. Işık ve aydınlatma, hem şehir coğrafyasını hem insan ölçeğini gözeterek büyük kentsel alanlar, alanların gece görünümleri, eğlence ve dinlenme parkları, şehir merkezleri, sosyal konutlar vs. gibi büyük ölçekli alanlar veya bölgelerde ambiyans yaratmaya nasıl yardımcı olabilir? (Uygulamamış, fikre/konsepte dayalı projeler kabul edilecektir.)

Işık, hayatın temel unsuru, mimarı projelerin ise önemli bir bileşenidir. Açık veya kapalı bir alanın mimari aydınlatma ihtiyaçlarını başarıyla karşılayan, mimari, iç mimari, şehir planlaması, peyzaj ve aydınlatma arasında olumlu bir sinerji yaratan projeler ödüllendirilecektir.

LAMP Ödülleri, projede kullanılan aydınlatmaların üreticisi veya markasını dikkate almaksızın projenin yaratıcılığını, inovasyonu ve sürdürülebilirliğini değerlendiriyor.

Aydınlatma tasarımcıları, mimarlar, şehir planlamacıları, iç mimarlar, peyzaj mimarları ve öğrencilerin katılımları bekleniyor.

Kayıt ve proje teslimi, 1 Ekim 2018 – 31 Ocak 2019 tarihleri arasında buradan yapılabilir.(Yarışma şartnamesi için)

İletişim:
Sık Sorulan Sorular (FAQ)
Facebook – Lamp Awards
E-posta: [email protected]
Tel: +34 93 736 68 39

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir