X

Vestel, LED Sokak Armatürleri Üretmeye Başladı

Vestel’in üstlendiği LED&LED Lighting Fuarı’nda LED sokak aydınlatma sistemleri tartışıldı. Fuarda Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, yerli tasarım LED sokak aydınlatma armatürlerini üretmeye başladıklarını açıkladı.

Erdoğan, cıva içermeyen yapılarıyla çevre dostu olan LED sokak armatürlerinin standart armatürlere oranla en az %40 enerji tasarrufu sağladıklarını söyledi. Turan Erdoğan, sokak aydınlatma armatürlerinin optik, mekanik, elektronik ve güç ünitesi tasarımlarının Manisa’daki Vestel Ar-Ge merkezinde ve üretimlerinin de Vestel City’de yapıldığını belirtti.

Erdoğan: “Türkiye’de bulunan 17 milyondan fazla sokak lambasının LED aydınlatma armatürleri ile değiştirilmesi durumunda sistem kontrol entegrasyonu hariç, asgari %40, yıllık ise 500 milyon TL enerji tasarrufu sağlanacak. Kontrol sistemine sahip akıllı armatürlerimizle; araç ve yaya trafiğinin az olduğu saatlerde aydınlatma seviyelerinde ayarlamalar yaparak tasarruf oranını daha da arttıracağız” dedi.

Vestel LED sokak aydınlatma projeleri için işbirliği görüşmelerine başladı

LED sokak aydınlatma armatürlerinin şehirlerin aydınlatma ihtiyaçlarını daha kaliteli karşılayacağını belirten Erdoğan, bu alanda kamu ve özel sektör işbirliğinin büyük önem taşıdığını söyledi. Erdoğan, belediyeler ve organize sanayi bölgeleri ile görüşmelere başladıklarını; bu projelerin “yeşil ve akıllı şehirler” hedefi için önemli olduğunu söyledi.

Özellikle kamusal alanlarla aydınlatmanın hızla LED’e dönüşeceğini ancak ilk yatırımın klasik aydınlatmaya göre biraz daha pahalı olduğuna belirten Turan Erdoğan, devletin kanun koyucu olarak bu duruma müdahale etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kategoriler Haberler
PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.

Yorumları Görün (3)

  • Sonunda bir Türk yatırımcı firmasının Led aydınlatma ürünleri üretecek olması çok gurur verici. Diğer Türk iş adamları da bu alanda yatırımları devam ettireceklerini düşünüyorum.

    • Ahmet bey bir çok Türk firması daha önce LED aydınlatma ürünleri üretiyordu. Üretmeye devam edecek. Yanlış bir ifade olmaması açısından düzeltmek isterim.

İlgili Yazı

This website uses cookies.