X

Shadow: Gölge “ışıkla” aydınlanıyor

“Shadow” yani “Gölge” isimli solo dans performansı, birbiriyle senkronize yerden kumandalı 3 Spot Işığı aracı (drone) ile aydınlatılıyor.

Bu dans gösterisinde yerden kumandalı spot ışıklı 3 hava drone’u yalnız başına performans sergileyen dansçıyı aydınlatıyor. Drone’ların duraklayabilme ve kareografiye uygun yakın hareketleri yapabilme özellikleri; dansçıyı yeni açılarla aydınlatmaya olanak tanıyor. Yanıp sönen üçlü efektin başlamasıyla, sadece bir dakika içinde, bu dans performansı oldukça ilginç bir hal alıyor. Shadow, elevenplay’den kareograf MIKIKO ve Rhizomatiks’ten programcı/tasarımcı Daito Manabe’in iş birliği ile seyircilerle buluşuyor.

Fotoğraflar: Creative Applications
GIF Fotoğraf: The Creators Project

Haber kaynağı: http://laughingsquid.com/shadow-a-solo-dance-performance-that-is-illuminated-by-three-synchronized-spotlight-drones/

Kategoriler Haberler Projeler
PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.
İlgili Yazı

This website uses cookies.