X

Sanatçı Philip K Smith’ten 3 aynalı yansıtma alanı


Amerikalı sanatçı Philip K. Smith, dağlarla çevrili bir manzaraya sahip olan Indio, Kaliforniya’da “yansıtma alanı” kurdu. Sanatçının bugüne kadar yaptığı en büyük enstelasyon olan çalışma bu yılın Coachella müzik festivalinde iki haftada 200.000’in üzerinde insan tarafından deneyimlendi.

Yeni çalışma, parlayan ışıldamalardan ve aynalanmış yüzeylerden yapılmış bağımsız beş büyük ölçekteki birimleri içeriyor. Anıtsal parçalar sanatçının daha önceki aydınlatma çalışması olan “lucid stead” in bir yansıması gibi. Designboom tarafından yine burada gösterilen lucid stead’teki teori, optikler, algılama, skala ve teknoloji şimdiki çalışmayla adeta kesişiyor.

Çalışma Coachella müzik festivalinde mevkilendirildi

Bağımsız birimler parıldayan ışıldama ve aynalanmış yüzeyler tarafından şekillendiriliyor. Nesnelerin geniş düzlükte yayılan 100 metre çapındaki serileri, gündüz monolitik yansıtıcı kitleler toprağın, gökyüzünün prizmaları, yeşillik ve çevre tarafından sarılmış. Geceleri ise bu seriler yansıma boyunca harmanlanmış ve katmanlanmış geniş ışık alanlarına dönüşüyor. Alanlar derhal hem sonsuz hem de sınırlı olmaya başlıyor. Bu arada tonlar itiyor ve çekiyor, saf bir rengin içinde etrafı doyuruyor, eritiyor…

Aynalanmış kitlelerin içinden renklendirilmiş ışık yansıtılıyor

California manzarasının içinde gün batımı

Gün batımını aynalamak


Ayna katmanları üzerine katmanlar

 

Geceleyin aydınlatılmış renk

Fotoğraflar: Lance Gerber/Royale Projects: Contemporary Art

Haber Kaynağı: http://www.designboom.com/art/phillip-k-smith-iii-mirrors-reflection-field-coachella-04-24-2014/

PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.
İlgili Yazı

This website uses cookies.