X

Lightory Lighting Design

Kurucusu Mesut Şahin, yurtiçi ve yurtdışı bir çok prestijli ve farklı konseptli inşaat projelerinde elektrik mühendisi olarak görev aldı. Multidisipliner ve uluslararası standartlar gerektiren projelerde çalışmak, tasarımın farklı alanlarını kavramak konusunda kendisine büyük katkılar sağladı.

Mesut Şahin, Aydınlatma Tasarımı ve LED Teknolojisi üzerine yüksek lisansını İtalya’da tamamladı. Burada bir süre Sr. Mimar Chiara Bertolaja ile aydınlatma tasarımı üzerine çalıştıktan sonra Türkiye’ye döndü ve farklı tasarım ofislerinde çalışmaya devam etti. 2022 yılında marka bağımsız bir aydınlatma tasarım stüdyosu olan LIGHTORY’yi kurdu.

Tasarım anlayışı

Lightory, projenin merkezine müşteriyi koymaktadır, her projenin farklı bir hikayesi vardır. Aydınlatmanın mekanın kimliğini tayin ettiğine inanır, bu kimliği tanımlamak ise mimariyi doğru anlamak ile olacaktır.  Mekanın kimlik kavramı içerisinde nasıl bir karakteri yansıtacağı, ziyaretçiler üzerinde oluşturucağı algı ve hissiyat bulunmaktadır. Bu nedenle tasarım standart bir çözüm olmamalı ve mimariye göre “dikilmelidir”. Lightory’nin temel felsefesi müşterinin talep ve ihtiyaçlarının anlamadan yapılacak bir tasarımım sadece teknik anlamda doğru olacağıdır. 

Ofis;  insan odaklı aydınlatma, bir komponent olarak ışık yayan diyot (LED), LED’in yapısının aydınlanacak öğe üzerindeki etkisi gibi güncel başlıkları sürekli takip etmekte, tasarımılarını bu bilgiler ışığında geliştirmekte ve dönüştürmektedir. Aydınlatma kontrolü tarafında ise zengin ürün ve sistem bilgisi ile esnek çözümler sunmaktadır. Tasarladığı aydınlatma anlayışını uygulama alanında sektörde dirsek temasında olduğu güçlü ekipler ile destekleyen Lightory anahtar teslim çözümler geliştirmektedir.

Ofisin iç, dış mekan ve cephe alanlarında hizmet verdiği mimari proje tipleri;

Otel, Ofis, Müze, Tarihi Yapılar, Mağaza, Konut

Teknik proje tipleri,

Tünel, Yol, Stadyum ve tüm geri hacimlerdir.

Ofisin hizmet verdiği proje fazları;

  • Konsept tasarım
  • Şematik tasarım
  • Detay tasarım ve tasarım geliştirme
  • İhale süreci yönetimi
  • Uygulama ve devreye alma hizmeti

www.lightorydesign.com

PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.
İlgili Yazı

This website uses cookies.