X

Işıklı ızgaralar

Lumigrids, (ışıklı ızgaralar) bisikletler için gece sürüşünde güvenlik açısından tasarlanmış bir LED lambası. Bu LED lamba, yerde kare ızgaralar oluşturuyor.    Böylelikle bisiklet sürücüsü, ızgaralardaki değişimleri gözlemleyerek, kolaylıkla, önündeki yol şartlarını  algılayabiliyor.

Gece sürücüleri için önlerindeki alanları algılayabilmek, standart bir bisiklet lambasına sahip olsalar da, zor olabilir. Çoğu zaman, bisiklet lambaları yerdeki iç bükey ve dış bükey alanların her ikisini de gösterir. Bu durum, sürücünün önündeki yolun yüzeyiyle ilgili karar vermesini engeller ve potansiyel kaza riskini yükseltir.

Lumigrids düz bir yolda standart karelerden oluşan bir görüntü veriyor. Zorlu yüzeye sahip yollarda ise ızgaralar göreceli olarak deforme oluyor. Sürücü, hareketli ve deforme olmuş ızgaraları gözlemleyerek çevrenin jeolojik özelliklerini sezebilir. Buna ek olarak ışıklı ızgaralar; yakınlardaki yayaların ve araçların bisiklet sürücülerini fark etmelerini kolaylaştırır, çarpışma riskini azaltır.

Bu ışıklı ızgaralar, bisiklet gidonunun üzerine sabitlenebiliyor. Güç kaynağı; içten bir pil ile ya da bisikletin tekerleklerinin dönüşünden alınan güç ile sağlanabiliyor. Izgaraların sadece bir düğmesi bunuyor; böylece sürücü bisikleti sürerken karışık bir işlemle uğraşmıyor. İlk basış, güç kaynağını devreye sokuyor, düğmeyi aşağıya doğru iki saniye tuttuğunuzda sistem kapanıyor. Işıklı ızgaralar farklı durumlara, yol koşullarına adapte olabilmeleri için üç farklı boyutta ve üç farklı tipte kullanılabiliyor: Normal mod (140x180mm), yüksek-hız modu(140x260mm) ve takım modu (300x200mm).

Haber Kaynağı: http://www.red-dot.sg

Kategoriler Haberler
PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.
İlgili Yazı

This website uses cookies.