X

Işık ve ses kullanımına dayalı interaktif bir yerleştirme: “Geldik, yoktunuz.”


Özgür Demirci’nin “Geldik, yoktunuz” isimli, ışık ve ses kullanımına dayalı interaktif ve mekânsal yerleştirme çalışması, 17 Ocak- 2 Şubat tarihleri arasında Beyoğlu PASAJ’da sergilenecek.

Sanatçının bu çalışması, izleyicinin fiziki katılımıyla anlam kazanacak. Enstelasyon; birlikte eylem yapma, katılımcılık ve kolektif hareket etme üzerine tekrar düşündürmeyi amaçlıyor.

Beden ve bedensel katılımın etkilerine odaklanan çalışma, bireylerin katkısıyla biçimlenen kitlenin gücünü gösterebilmek; gözlemlemek üzerine sembolik bir düzenek. Demirci, kolektif bilinç anlayışını temel alarak, sergi mekânını kamusal eylem platformuna çevirmeyi hedefliyor. Sanatçının interaktif ışık yerleştirmesinde; “bir arada olmak”, “katılımcılığın gücü” gibi tanıdık kavramların fiziksel deneyim ile düşündürülmesi/hissettirilmesi amaçlanıyor.

Sanatçı izleyiciyi bu kolektif eylemi oluşturmaya ve “deneyimlemeye” davet ediyor.

Enstelasyon için ziyaret günü ve saatleri:

Cuma – Pazar
14:00-19:00

Kategoriler Haberler
PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.
İlgili Yazı

This website uses cookies.