X

IMPULSE; yeni video projeksiyonu

Quartier des Spectacles Partnership, 8.si düzenlenen Luminothérapie’nin şerefine 30 Kasım 2017 – 28 Ocak 2018 arasında IMPULSE’ı geri getiriyor. Tüm dünyada Londra, Brüksel, Şikago gibi bir çok şehri gezerek milyonlarca insana ulaştıktan sonra geri gelen, 30 aydınlatılmış ve sesli tahterevalliden oluşan bu kış enstalasyonu, Place des Festivals’i bir oyun alanına çeviriyor.

Les Lointaines, bu projeye hayat verirken uzaya olan olağanüstü merakımızdan etkilenmiş olmalı. Çünkü proje sanki keşfedilmemiş kozmosun gerçeküstü ve rengarenk bir tezahürü.
Her yaştan Montrealli bu projeden keyif alıyor. Projenin hayata geçmesi de orada yaşayanların desteği ile gerçekleşti. Örneğin, projedeki tahteravallileri harekete geçirmek yine Montreallilere düşüyor. Bu tahteravalliler, ışık ve sesle olağanüstü bir senkron içinde hareket ediyor ve sonuç; harikulade bir kompozisyon. IMPULSE kış gecelerine sıcaklık ve renk katan, deneyimleyen her birey için farklı sonuçlar veren bir ses ve ışık dansı. Şehir sakinleri projeyi tekrar ağırlamaktan çok memnun.

Aslında bu tasarım Luminothérapie’nin 6.sı sırasında Montreal merkezli CS Design ile Toronto merkezli Lateral Office tarafından ve MontrealliEGP Group ile birlikte hazırlanmıştı.

Mimari Video Projeksiyon

Başka bir solar sistemde yaşama uygun kimi gezegenler keşfedilmeyi bekliyor. Les Lointaines’in bu konuda bize sunduğu ise renklere dayanan 4 bölümlük şiirsel bir anlatı. İnsanlar bu uzay yolculuğu ve zamanda yolculukla ilgili, olağanüstü rüyavari deneyime ortak olmak için davet ediliyor. Projenin yaratıcı yönetmenleri Thibaut Duverneix ve Mathieu Léger, video, 3D, render, vektör animasyon ve kurgunun tüm olanaklarıyla bu video enstelasyonunu hazırlarken projenin estetiğinin IMPULSE’ın beyaz yatay çizgilerini anımsatmasına da dikkat etmişler.

Haber kaynağı: http://www.illumni.co/luminotherapie-impulse-return-and-a-new-video-projection-les-lointaines-launches/

Kategoriler Haberler Güncel
PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.
İlgili Yazı

This website uses cookies.