X

Hatıraları uyandıran ışıktan oluşturulmuş gökkuşağı odası

İngiltere’nin Manchester kentinde renk algılaması

Işık sanatçısı Liz West’in “Your Colour Perception” adlı etkileyici sanat enstalasyonu ile mimari mekânda ışık renginin etkisi ve algısı araştırıldı. Bir mekâna hapsolmuş gökkuşağı etkisini yaratan enstalasyon, İngiltere’nin Manchester kentindeki Federation House içinde yer alan Castlefield Galerisi’nin yeni sanat alanlarında gerçekleştirildi.

500 m2 bir alanda kısmen tavan konstrüksiyonuna yerleştirilmiş, renk filtreleri ile donatılmış T8 Flüoresanlar, mekânı aydınlattı. Bu şekilde alan doygun ışık renklerinin oyununa sahne oldu. Parlak maviden yoğun pembe kırmızıya kadar renk geçişleri ziyaretçileri büyüleyici, hatıralar uyandırıcı bir ışık deneyimine daldırdı. Çok başarılı bir sanat deneyi!

Projeye katılanlar:

Işık sanatı enstalasyonu: Liz West, www.liz-west.com
Fotoğraflar: Stephen Iles

PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.
İlgili Yazı

This website uses cookies.