X

Denis Parren’ın CMYK Lambası

Tasarımcı Dennis Parren, renkli gölgeler veren bir lamba tasarladı. 

Dennis Parren tarafından tasarlanan CMYK lamba, çeşitli renklerdeki LED’ler (kırmızı, yeşil, mavi, macenta ve sarı) ile beyaz bir ışık kaynağı birleştiriyor.

Tasarım, Parren’ın Parren’ın 2011 yılındaki mezuniyet projesinin de bir  parçası olan; tek seferlik CMYK lambalarının ticari alanda geliştirilmiş hali.

 

Yeni tasarımı için Dennis Parren: “Üretmek ve kendini aydınlatma akımının tam da ortasında bulmak çok daha kolay. Bu tasarladığım lambayı ulaşılabilir kılıyor” diyor. Parren, lambasının piyasaya sürüldüğünde €95’dan satışa sunulacağını öngörüyor.

 

Ürünün bir örneği Parren’in geliştirdiği gölgelendirmeyle birlikte Milan’da Spazio Rossana Orlandi Galerisi’nde sergilendi

 

Çevrelenmiş yüzeylerin üzerine renkli noktaları dağıtmak için ince iğnelemelerle örülü mat, beyaz polimerlerden yapılan; kesme Pırlanta gölgesi

 

Parren’ın lambasında geliştirdiği “gölgelendirme” RGB Galaksisi isimli projeden türemiş. Parren, gölgelendirmelerle geliştirdiği tasarımı için:  “ Tasarımımda bu şekli seçmemin nedeni küçük deliklerden süzülen ışık parlamaları gerçek bir pırlantaya benziyor” diye konuşuyor.

Haber kaynağı: http://www.dezeen.com/2013/04/26/cmyk-bulb-by-dennis-parren/

Kategoriler Tasarım
PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.
İlgili Yazı

This website uses cookies.