X

33. Uluslararası IALD Aydınlatma Tasarım Ödülleri Açıklandı

Uluslararası Aydınlatma Tasarımcıları Birliği’nin (IALD) her sene birbirinden yetenekli tasarımcılara verdiği ödüller bu sene de sahiplerini buldu. Sekiz ülkeden 17 projenin ödüle layık görüldüğü yarışmada projelerdeki tasarımlarda; bir gaz istasyonu dahil dini mekânlar, anıtlar, cepheler vardı. Kazanan projelerin hepsi dünyanın herhangi bir yerinde mimari aydınlatma tasarımı adına yenilikçi ve ilham verici çalışmaları temsil ediyor.

Tüm kategorilerde en yüksek ödül Excellence (Mükemmellik) ödülüyle aynı anda verilen IALD Radiance Award for Excellence in Lighting Design (Aydınlatma Tasarımında Parlaklıkta Mükemmellik) ödülüydü. Radiance (Parlaklık) ödülü kazananları önceden Radiance Ödülü kazananı olduklarını bilmiyordu, bu durum sadece ödül gecesinde açıklandı.

Radiance Award for Excellence in Lighting Design ödülünün kazananları bir proje ekibiydi. Ödül, Tillotson Design Associates’e Amerika’nın New York şehrindeki Lincoln Merkezi Sinagog’u için yaptıkları çalışma adına verildi. Proje hakkında detaylar ve jüri yorumları, ayrıca diğer projeler hakkındaki briefler de, görselleriyle birlikte artık basın ile paylaşılmış durumda. Yarışmayı kazanan 17 projeden biri Special Citation (Özel Alıntı), 13’ü Merit (Meziyet) ve üç tanesi Excellence (Mükemmellik) ödülüne layık görüldü. Kazananlar hakkındaki detaylı bilgilere visit iald.org adresinden veya Kevin Wolfe’a e-mail (kevin@iald.org) göndererek ulaşabilirsiniz.

Haber kaynağı: http://ialdawards2016.conferencespot.org/overview-press-release-1.3059018

Kategoriler Etkinlikler
PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.
İlgili Yazı

This website uses cookies.