X

2019 Londra Tasarım Festivali’nde Sony Design’dan “Affinity in Autonomy”

Etkileşimli bir robot sarkaç olan “Affinity in Autonomy”nin arkasındaki tema, inovasyonu algısal deneyimlere çevirmek.

Robot teknolojisinin bağımsızlığı ve özgür iradesi, sarkacın rastgele hareketleriyle betimleniyor. Burada insan varlığı keşfedilip farkındalık kinetik harekete yansıtılıyor. Zengin, dinamik ve özerk bir özellik sergileyen bu kavramsal eser, ziyaretçileri duygusal ve fiziksel bir tepki arayışına çekiyor. Çalışma, yeni bir yarın için zenginleştirilmiş ilişki olanaklarını gösterirken duygu ve duyarlılığı tasvir etme çabasına giriyor.

Affinty in Autonomy, yapay zeka ve robot teknolojisinin geleceği hakkındaki düşünceleri temsil ediyor: zeka, teknoloji ve yaratıcı tasarımın daha bütünleşik olduğu bir dünya tasavvuru.

Sony Design, insanlar ve teknoloji arasındaki ilişkinin, yapay zekanın daha derin anlaşılması ve duyguları gösterme becerisiyle gelişeceğine inanıyor.

Haber kaynağı: https://illumni.co/lighting-design/affinity-in-autonomy-by-sony-design-at-the-london-design-festival-2019/

Kategoriler Projeler Diğer
PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.
İlgili Yazı

This website uses cookies.