Close

22/12/2014

1000 Parçalık CMYK Puzzle’ı

puzzle-1Bu 1000 parçalık puzzle, CMYK gamı formunun içine ayarlanmış ve sizi adeta çılgına çevirmeyi garanti eden birbirinden farklı tam 1000 tane renk içeriyor.
puzzle-21000 renkli puzzle’ın yaratıcısı Clemens Habicht, bu puzzle’ın geleneksel puzzle’lara göre çok daha kolay olduğunu söylüyor. Habicht’e göre renk sahasıyla karşı karşıya geldiğinizde her parçayı yerleştirmek neredeyse sezgisel bir hal alıyor.

puzzle-5Bu renkli puzzle fikri aslında, gökyüzündeki mavinin incelikli farklılıklarından ortaya çıkmış. Puzzle’ı yaparken bir görsel detay olmamasına rağmen her parçayı yerleştirirken renk algınızın sezgisine güveniyorsunuz. Şaşırtıcı bir şekilde bu sezgisel oyun, imgelerle yaptığınızdan çok daha fazla tatmin edici oluyor. Sıradan puzzle’larda yaptığınız bir görseli yeniden oluşturmanın aksine burada her parçayı yerleştirirken zaten bir parçanın hangi diğerine ait olduğunu hissediyorsunuz. Bunu yaparken gerçek bir mantığın var olmasının yanında yumuşak, terapötik bir süreci de deneyimliyorsunuz. Her parça mükemmel bir şekilde yerine oturduğunda ise sizi mutlu eden bir kazanma duygusuyla doluyorsunuz.

Haber: Christopher Jobson
Haber kaynağı: http://www.thisiscolossal.com/2014/12/1000-colors-jigsaw-puzzle/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir