X

Zarah Hussain’in Numina Enstalasyonu

Birazdan aşağıda videosunu da göreceğiniz sanat çalışması, Zarah Hussain’in Numina isimli enstalasyonundan kısa bir alıntı.

Bilim ve maneviyat arasındaki sınırları bulanıklaştıran İslami geometri; geleneksel olarak bir cetvel ve kalemle evrende bulunan düzeni, yapıyı kutlayan matematiği kullanarak birbirini sonsuza kadar tekrar eden şekilleri yaratmak için elle çizilir. Numina, işte bunun özünü alarak; İslam dünyasının sanat ve mimarisinde bulunan tasarımları çağdaş dijital sanatlarla birleştiriyor. Böylelikle animasyonlu geometrik desenleri; altıgen ızgara üstünde ayarlanmış piramitlerden oluşan heykel üzerinde haritalandırarak; statik bir sanat formunu hayata geçiriyor.

İslami mekânlarda sonsuz bir görünümle kendini tekrarlayan şekillerin varlığı; insanları meditatif hislere yönlendiriyor. Aynı yolu izleyerek Numina enstalasyonu; Barbican içinde niyet (derin düşünme) ve yansıma gibi kavramlar için de bir alan yaratıyor.

Projeye katılanlar:

Projeksiyonlar: christiedigital.com/emea
barbican.org.uk/education/event-detail.asp?id=20141
zarahhussain.co.uk

Haber kaynağı: http://www.illumni.co/numina-by-zarah-hussain/

PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.
İlgili Yazı

This website uses cookies.