PLDC 2017 için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor!
PLDC, Mimari Aydınlatma Tasarımı konusuna kendisini adamış, profesyonel aydınlatma tasarımında sanat, bilim ve kültürü tanıtmayı hedefleyen öncü bir oluşum. PLDC 2017’de ise; dünya çapında aydınlatma profesyonelleri ve aydınlatma tasarımcılarının endişeleri ve ilgi alanlarına yönelik konulara değinilecek. Kongre aydınlatma profesyonellerini, tasarımcılarını, bilgilerini artırmak, fikir paylaşımında bulunmak ve global bir platformda network sahibi olabilmeleri adına özellikle davet ediyor.
Üç güne yayılan konferanslardan oluşacak kongre; Ana Konuşmacılar, makale sunumları, poster gösterimleri, üreticilerin sergileri, sosyal ve kültürel gece etkinlikleri, moderatörlü tartışma bölümleri, Deneyim Odaları, geziler, Round IV, The Challenge ve Gala Yemeği gibi aydınlatma tasarımının tanınmasını sağlayacak önemli başarıların olduğu etkinlikleri kapsayacak.
Kongre öncesi toplantılar ise mesleğin daha fazla tanınmasını amaçlayarak eğitimcilerin ve araştırmacıların katılımlarının olduğu bölümleri de içerecek. Yeni formatlı Cities’ Forum da (Şehirler Forumu) yine etkinlikler arasında yerini alacak. Yeni formatlı forum, aydınlatma tasarımcılarını, şehir, temsilcilerini, bölge planlayıcılarını, araştırmacıları ve endüstri temsilcilerini bekliyor.
Kongre resmi olarak 1 Kasım’daki resepsiyonla açılacak ve 4 Kasım 2017’de de Gala Yemeği gerçekleşecek.
Etkinlik kapsamında sunulacak tüm makalelerin profesyonel seviyede olması ve profesyonel katılımcıları hedef alması bekleniyor. Her bir başvuru Makale Gözden Geçirme Komitesi tarafından son derece sıkı bir değerlendirmeye tabii tutulacak.
Konferans altı ana konuşmacı, yaklaşık olarak 72 sunum ve 20 elektronik poster gösterimi içerecek.
Bu konferans kapsamında katılımcılardan; ışık veya aydınlatma tasarımı alanında son bulgular, ulaşılan başarılar veya profesyonel konularla ilgili makalelerini göndermeleri bekleniyor. Makaleler aşağıdaki şu konu başlıklarıyla ilgili olabilir:
a. Araştırma (Makaleler Işık-Sağlık, Aydınlatmada Sürdürülebilirlik, Işık ve Çevre, Kentsel Gelişim ve Aydınlatma, Işık ve Ekonomik Konular, Işık ve Algı, Işık ve Psikoloji vb. konularda olmalı). Bu alanda makalelerin sunumu için 20 dakika verilecektir.
b. Aydınlatma Aplikasyonu Vaka Çalışmaları (Tamamlanmış projelerin sunumları. Konular şöyle olabilir: İç ve Dış Aydınlatma, Orijinal Yaklaşımların Gösterimi, Yeni Teknolojilerin Kullanımı, Araştırma Bulgularını Uygulama vb. ). Bu alanda makalelerin sunumu için 45 dakika verilecektir. Bu süreye soru-cevap bölümü de dahildir.
c. Profesyonel İş Konuları (Mimari Aydınlatma Tasarımı mesleğinin şimdiki durumu. Konular şöyle olabilir: Profesyonel Deontoloji, İş Kapsamı, En İyi İş Örnekleri, Kültürel İçerik, Aydınlatma Tasarım Firması ve İnsan Kaynakları Yönetimi, Aydınlatma Eğitimi, Risk Yönetimi, İşletme, Yeni Düzenlemeler ve Rehberler vs.). Bu alanda makalelerin sunumu için 45 dakika verilecektir. Bu süreye soru-cevap bölümü de dahildir.
d. Kentsel Yaşam 4.0 (Kentsel alanda ışık ve ışık sanatı üzerine makale çalışmaları. Konular şöyle olabilir: Aydınlatma Festivalleri, Master Planlar, Mekanlar, Siteler, Yeni Teknolojilerin Kullanımı ve Medya Cepheleri, Etkileşimli Tasarım, Şehir İçi Mekanların Gelişimi, Farklı Şehirlerde Çalışmak ve Yaşamak, Proje Örnekleri, Sosyal Sorumluluk, Güvenlik vb. ). Bu alanda makalelerin sunumu için 45 dakika verilecektir. Bu süreye soru-cevap bölümü de dahildir.
e. Araştırma & Geliştirme (Endüstriye adanmış parçalar. Endüstrinin bakış açısından şu anki bulguları ve araştırmaları sunabilme fırsatı). Bu alanda makalelerin sunumu için yaklaşık 20 dakika verilecektir.
f. Deneyim Odaları (odanın konusu, eğitimsel içeriği/faydası, konsept; etkileşim seviyesi, mekanın ön düzenlemesi vb.). Deneyim Odaları/Alanları konferans süresince üç gün boyunca 08.30-18.30 saatleri arasında açık olacak.
Konferans için belirtilen bir diğer nokta ise şu; bildiri özetleri İngilizce olarak ve 350-700 kelime arasında olmalı. Tüm katılımlarda elektronik format zorunluluğu olan başvurunuzu; PLDC’nin web sitesinden www.pld-c.com tamamlayabilirsiniz.
Katılımcılar, başvuruları sırasında sunumlarını ders ya da poster sunumu formatından hangisi alanında tercih ettiklerini de önceden belirtmeliler. Tüm kategorilerde başvurular, 18 Kasım, 2016 saat 23:00’te sona erecek. Yazarlar/Konuşmacılar kongre programına dair 13 Şubat 2017’ye kadar bilgilendirilecekler.
Etkinlikle ilgili süreçlerin hazırlığı ve teknik destek için, makalesi seçilen konuşmacıların tamamlanmış çalışmalarını yazılı şekilde 30 Temmuz, Power Point formatında ise 31 Temmuz 2017’e kadar iletmeleri gerekiyor.
Seçilen makalelerin yazarları kongreye ücretsiz giriş ( normal katılım ücreti € 675) yapabilecekler. Ancak bu ücretsiz bilet, gala yemeğini içermiyor.
Başvuru ücretleri ve tüm kongre hakkında detaylı bilgi için:
VIA-Verlag Joachim Ritter e.K.
Marienfelder Str. 18
33330 Gütersloh
Germany
Tel: +49 – 5241 – 307 26 – 12
Faks: +49 – 5241 – 307 26 – 40
www.via-verlag.com
www.pld-c.com
İletişim: Jessika Singendonk
E-mail: [email protected]