Close

18/03/2014

PELSAN Aydınlatma Teknolojileri Eğitim Merkezi açıldı

PelsanLab1Pelsan Aydınlatma, Kocaeli Üniversitesiyle yaptığı işbirliği ile üniversitenin Elektrik Mühendisliği Bölümü’ne özel modern “aydınlatma laboratuvarını” hizmete açtı.

PelsanLab6Son yıllarda sektörün gelişmesi adına önemli çalışmalar yapan Pelsan Aydınlatma Ar-Ge ve eğitime destek çalışmalarını sürdürüyor. Aydınlatma alanında üniversitelerdeki mevcut laboratuvarların pratik bilgi kazandırma konusundaki gücünü artırma amacı ile yola çıkan Pelsan Aydınlatma, elektrik mühendisliği bölümlerinde bulunan laboratuvarların geliştirilmesi ile ilgili çeşitli projelere imza atıyor. Pelsan Aydınlatma, “eğitime destek” projesi kapsamında üniversitelere aydınlatma laboratuvarları kurulmasını sosyal sorumluluk projesi olarak üstlenerek ilk laboratuvarını geçen yıl Yıldız Teknik Üniversitesi’nde faaliyete soktu. Kısa bir süre önce ise Pelsan Aydınlatma’nın Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde kurulan yeni laboratuvarının açılış töreni geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

PelsanLab2Pelsan Aydınlatma Yönetim Kurulu Üyesi Yurdem Göğüş Çoruhlu, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin aydınlatma konusunda farkındalık kazanarak mezun olmaları gerektiğini ifade etti. Bu amaçla yola çıktıklarını belirten Çoruhlu, yetkin mühendis sayısının artmasıyla sektördeki bilgi birikiminin de artacağına inandıklarını söyledi. Çoruhlu, kurulacak laboratuvarla mühendis adaylarının aydınlatmayı uygulamalı olarak öğreneceğine ve bu konuda pratik bilgi sahibi olacaklarının altını çizdi. Göğüş Çoruhlu ayrıca; öğrencilerin gerçekleştirmek istediği projelerde Pelsan teknik altyapısını kullanarak hayal ettikleri ürünleri tasarlayıp dünyanın her yerine satmalarının mümkün olduğunu da belirtti.

PelsanLab5Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komşuoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sarp Ertürk, Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Çakır ve öğretim üyeleriyle birlikte imzalanan protokol kapsamında laboratuvar içinde yer alan ürün ve cihazlar şöyle:

  • İç ve dış mekân aydınlatma armatürleri
  • Lambalar, sensörler, LED ışık kaynakları ile ekipmanları
  • Aydınlatmanın görme üzerinde yarattığı etkileri tespit edebilmek amacıyla kullanılan stroboskopik etki ölçüm cihazı
  • Işık kaynaklarının farklı karakteristik değerlerini ölçümlenebilmesi amacıyla kullanılan Ulbricht Küresi
  • Renksel geri verim demosu ve çeşitli ölçüm cihazları

PelsanLab8Otomasyonla kontrol edilen eğitim merkezi

Aydınlatma otomasyon sistemi ile kontrol edilen eğitim merkezi, ışık kaynaklarının ve yardımcı elemanların deneysel olarak incelenmesi, karakteristik değerlerinin belirlenebilmesi ve yorumlanabilmesi amacıyla oluşturulan deney masaları sayesinde “uygulama” yapabilmeye olanak sağlıyor. Böylece genç mühendis adaylarının aydınlatma ve iç tesisat konusunda temel bilgi ve beceriyi kazanmaları, doğru bir aydınlatma için ışık kaynağını, armatürü ve yardımcı elemanları seçebilmeleri amaçlanıyor. Ayrıca mühendis adaylarının aydınlatma otomasyon sistemini tanımaları, hızla gelişen aydınlatma teknolojilerini yakından takip etmeleri ve kullanabilmeleri gibi benzer birçok yetkinlik kazanmaları da hedefleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir