X

LED lambalardaki büyük hile

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında LED lambalarla ilgili önemli bir noktaya parmak basıyor. Bayer yazısında LED lambalarda yapılan “hilelerle” ilgili Elektrik-Elektronik Alan Öğretmeni Ali Özdemir’in görüşlerine yer veriyor.

“SON bir-iki yılda çok yaygınlaşan LED lambalı aydınlatma gereçlerinden 3-4 farklı Uzakdoğu markasının ürününü aldık. Hassas ölçü aletleriyle akım, gerilim, güç değerlerini ölçtük. Tanınmamış, Uzakdoğu ülkelerinde üretilmiş lambaların üzerinde yazılı olan güç değerinin 4-5 katı fazla enerji tükettiğini tespit ettik. Örneğin üzerinde 5 watt yazan X marka bir LED lamba 27 watt çekmiştir. Bu durumu LED lamba ithalatı yapan 2 firmaya sorduk. Onlar da ucuz Uzakdoğu mallarının çoğunun etiket değerlerinin yanlış olduğunu belirttiler. Buradan halkımıza duyurmak istiyorum ki; TSE, CE, ISO kalite belgesi ve garantisi olmayan, 5-10 TL’ye satılan LED lambalar tasarruf değil daha çok tüketim yapmaktadır.”

Haber Kaynağı: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/25806281.asp

Kategoriler Görüş
PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.
İlgili Yazı

This website uses cookies.