Kablosuz Şarj Devrimi
CES’e katılan firmalar yaptıkları işleri sergiledi. Bu sene CES fuarında daha çok, telefon şarj üniteleri üzerine yapılan çalışmalar dikkat çekiciydi.
Bu yılın Tüketici Elektroniği Fuarı’nda, kablosuz şarj cihazları sergi alanlarında çok popülerdi. Sayısız şirket, şık, yeni tasarım şarj pedlerinden, bir seferde birden fazla cihaza güç verebilen uzun menzilli kablosuz sistemlere kadar tüm cihazlarını gözler önüne serdi.
IOttie firması hızlı şarj için “şarj yastıkları” isimli yeni tasarımlar önerirken, Wi-Charge firması ışık yoluyla güç ileten, kablosuz şarja olanak tanıyan yeni tasarımını tanıttı.
Tanıtım videosu için; http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5261707/Wireless-charging-technology-dominates-CES-2018.html#v-7916447611139503122
Wi-Charge’in cihazları, ışığı kullanarak tasarladığı telefon ve aksesuarlar için kablosuz bir güç kaynağı olarak işlev görüyor. Üstelik evinizde oturduğunuz yerden kullanabileceğiniz tasarımları hayli ilgi çekici. Bu yeni teknolojiyle cihazları otomatik olarak şarj etmek için WiFi’ye benzer bir kapsama alanı oluşturuluyor. Hem vericiyi hem de ışığı yakalayan ve onu kullanılabilir güç haline getiren bu alıcıyla birlikte çalışan sistem ayrıca 80 metre yakınına kadar birden fazla cihazı şarj edebiliyor. Uzaktan kablosuz şarj teknolojisi, radyo frekansı (RF) enerjisini küçük bir Powercast alıcı çipine gönderiyor ve bu RF enerjisini doğru akıma çevirerek hava yoluyla şarjı etkinleştirmek için bir aygıta yerleştiriliyor. Cihazın ne kadar uzakta olabileceği enerjiye bağlı olarak değişiyor. Örneğin akıllı uyarı gibi güç tüketimli cihazların uzaklığı iki metreden daha uzakta olmamalı, ev sensörleri gibi düşük güçlü cihazlar ise 80 metre kadar uzakta olabilir. Ne kadar enerjiyle çalışması gerekiyorsa uzaklık ona göre ayarlanıyor.
Haber kaynağı: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5261707/Wireless-charging-technology-dominates-CES-2018.html