X

İstanbul’da “Erguvan Zamanı” başladı

26 Mayıs 2017 Cuma akşamına kadar sürecek olan İstanbul’da Erguvan Zamanı Etkinlikleri kapsamında erguvan rengi, İstanbul’un önemli tarihi eserlerine “ışık olarak” yansıdı.

Etkinlik çerçevesinde; Galata Kulesi, Beyazıt Yangın Kulesi, Tophane Çeşmesi ve III. Ahmet Çeşmesi gibi İstanbul’un sembollerinden olan bazı tarihi eserlerin; bu renge bürünmesi için birçok aydınlatma ögesi kullanıldı. Bunun için Galata Kulesi’nde 70, Beyazıt Kulesi’nde ise 60 adet RGB Wallwasher aydınlatma armatürleri, Tophane Çeşmesi’nde 6 adet 150W RGB LED projektörler, III. Ahmet Çeşmesi’nde ise 4 adet 150W RGB LED projektörler kullanıldı. Bu aydınlatmalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Enerji Yönetimi ve Aydınlatma Müdürlüğü tarafından uygulandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Otizm Günleri, Diyabetliler Günleri, Kadına Şiddete Hayır Günleri, Prematüre Günleri gibi özel günlerde de İstanbul’un renklerini, mekânlarını, tarihi eserlerini, o özel günlerin renklerine boyamaya devam ediyor.

Kategoriler Etkinlikler
PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.
İlgili Yazı

This website uses cookies.