X

“Işık-Mekân-İnsan”ın kazananlarının eserleri sergilendi

ATMK, Uluslararası Işık Yılı 2015 (International Year of Light 2015) etkinliği ile bağlantılı olarak ışık konusundaki farkındalığı arttırmak, ışığın hayatımızdaki önemine vurgu yapmak, aydınlatma konusunda toplumu bilinçlendirmek gibi hedeflere yönelik olarak “Işık-Mekân-İnsan” temalı  bir fotoğraf yarışması düzenlemişti. 30 Aralık 2015-8 Mart 2016 tarihleri arasında yarışmaya gönderilen eserler, fotoğraf tekniğine uygunluklarının yanı sıra; yapay ışığın-aydınlattığı yüzeyin-yapının-mekânın kullanım amacı, kullanıcıları, mimarisi, kent kimliği ile doğru yönde ilişki kurması, kalite ve anlam katması gibi değişik açılardan değerlendirilmişti.

Değerlendirmeler sonucunda yarışmanın birincisi, ikincisi, üçüncüsü belirlenmiş ve bunların dışındaki 20 eser de sergilenme için seçilmişti. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen ödül töreninde yarışmanın kazananları ödüllerinini alırken; sergileme hakkı kazanan eserler İstanbul Sanayi Odası (İSO) Odakule Sanat Galerisi’nde toplumla paylaşıldı.

Uluslararası Işık Yılı 2015’in izlerinin 2016’ya “fotoğraf sanatı” aracılığı ile taşınmasını hedefleyen ATMK Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın gerçekleşmesinde emeği geçen firmalar ise şöyleydi: Cemdağ ve Lamp83 “Diamond Sponsor”, TD Elektronik “Gold Sponsor”, Arlight, Beş A, Elekon Enerji, Heper, İkizler, Niki, Optoled, Schreder ve Soonlight “Silver Sponsor”.

Kategoriler Etkinlikler
PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.
İlgili Yazı

This website uses cookies.