X

Işık, geometri ve dijital sanat bu çalışmada birleşti: P-Küp

“P-Küp” pavyonu, bugün İzlanda’da faaliyet gösteren tasarım ve araştırma laboratuvarı Unstable’dan İspanyol asıllı sanatçı-mimar Marcos Zotes tarafından yapıldı.

Çalışma, Moskova’daki VDNKh Parkı’nın merkezinde gösterime sunuldu. Çalışmanın ana yapısı standart iskele sistemine dayanıyor. Bu sistem yarı transparan bir kumaş katmanı ile tamamen örtülmüş durumda. Pavyonun gün içerisinde hayalet gibi duran bu geçici görünüşü; karanlık bastıktan sonra geometrik görsellerle canlanmaya başlıyor. Projenin ses tasarımı özellikle bu çalışma için Rus elektronik müzik uzmanı Pixelord tarafından yapıldı.

Pavyon, küp şeklinde tasarlanmış ve dokuz metrelik aralıklarla ölçümlenmiş. P-Küp’ün dijital bileşeni ise ızgaraya benzer bir organizmayı ortaya çıkarıyor. Bu organizma kübün bütünlüğünü devamlı morfolojik değişim serileriyle yavaşça dönüştürüyor.

Çalışmada yer alan altı metre boyundaki iki takım merdiven ise kübün içerisine yerleştirilerek; halkın bu platformu görmesine olanak tanıyor. Tam da bu noktadan halk, mekân üzerinden harika manzaraların tadını çıkarabiliyor ve ışık ile gölgelerin fiziksel-dijital atmosferine dalıyor.

Projeye katılanlar:

Müşteri: Polytechnic Museum, Moscow/RUS
Tasarım: Unstable-Marcos Zotes, Reykjavik, Iceland/IS
Ses tasarımı: Pixelord, Moscow/RUS
www.unstablespace.com

Fotoğraflar: Unstable-Marcos Zotes
Haber kaynağı: https://pld-m.com/p-cube-in-moskaurus/?lang=en

PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.
İlgili Yazı

This website uses cookies.