X

Fujimoto’nun Işık Ormanı

Fotoğrafçı Laurian Ghinitoiu, İsveçli moda perakendecisi COS ve Japon asıllı mimar Sou Fujimoto’nun iş birliğini bu yılki Salone del Mobile için fotoğrafladı.

Fujimoto bu ortak çalışma hakkında şunları ifade etti: “COS için bu enstalasyonda ben kafamda bir ışık ormanı canlandırdım. Bu orman, yukarısındaki spotlight’lardan yapılmış sayısız ışık konilerini içeriyor. Bu ışıklar kalp atışı gibi atıyor, devamlı olarak bir geçicilik ve akış halinde seyrediyor. İnsanlar, bu orman boyunca, sanki ışığın cazibesinden büyülenmişler gibi yürüyorlar. Işık ve insan birbiriyle etkileşime geçiyor, birinin varlığı diğerinin geçişini tanımlıyor.”

Haber kaynağı: http://www.archdaily.com/785460/sou-fujimoto-installs-a-forest-of-light-for-cos-at-2016-salone-del-mobile

PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.
İlgili Yazı

This website uses cookies.