X

Bisiklet parçalarından oluşan avizeler

Arizona’da; San Antionio Teksas’ta Joe O’Connel ve Blessing Hancock isimli sanatçılar; üst geçitlerin altına 6 tane ışıldayan avize yerleştirdi.

 

“Ballroom Luminoso” adı verilen bu avizeler mesafeyi manyetize ediyor, çıplak beton alanların üzerinde renkli silüetler oluşturuyor. Bu ışık şöleni; görenlerde büyük merak uyandırıyor.

Geri dönüştürülmüş bisiklet parçaları, LED ışıkları ve özel yapım bir tür yapısal çelikten yaratılan bu avizeler; aslında bölgenin tarımsal hikayesine referans veriyor.

Her avize Latin Amerika’da, Bingo’ya benzer bir oyun olan, La Loteria’nın hatırasını anımsatan bir madalyonu andırıyor. Bu sembollerin her biri Latin Amerika toplumunun çiftçilik kökeninden ilham alınarak tasarlanmış. Ayrıca avizelerin tüm özellikleri çevre dostu hareketleri ve bisiklet kültürünü desteklemeye yönelik bir imada da bulunuyor.

Haber Kaynağı: designtaxi.com

Kategoriler Tasarım
PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.

Yorumları Görün (1)

İlgili Yazı

This website uses cookies.