Close

01/04/2011

Başarı Hikayeleri Konferansı

Başarı Hikayeleri Konferansı

Aydınlatma Tasarımcısı – Mimar işbirliğinin sonuçlarını başarılı isimlerden ödüllü projeleri ile dinliyoruz.

PLD Türkiye tarafından düzenlenen ‘Başarı Hikayeleri Konferansı’ ödül almış üç projeye odaklanıyor. Tuzambarı – Media Turgul DDB ofisi, 208 Duecento Otto Restaurant, Meydan Alışveriş Merkezi… Her biri farklı kategorilerdeki projelerin mimar ve aydınlatma tasarımcıları süreci, nasıl beraber çalıştıklarını, karşılaşılan problemleri ve tabii ki ortaya çıkan aydınlatma konseptlerini katılımcılar ile paylaşıyor.

İstanbul Light Fuarı sırasında gerçekleşecek konferans Kerem Erginoğlu, Paola Urbano, Seyhan Özdemir, Nelson NG, Stefan Herbert ve Murat Çap gibi başarılı isimlere ev sahipliği yapıyor.

KAYIT için TIKLAYINIZ.

Kerem ErginoğluKerem Erginoğlu (Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık, Türkiye):

1966’da Zonguldak’da doğdu. İstanbul Saint Joseph Lisesi’nin ardından 1986 yılında Mimar Sinan Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi’nde mimarlık öğrenimine başladı. 1990 yılında bölümünden mezun oldu. 1996 yılında Mimar Sinan Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi’nde “Tarihi Dokuda Yeni Bina Tasarımı” üzerine yüksek lisansını tamamladı.

1991 yılında mesleki araştırmalar yapmak üzere ABD’ye gitti. 1993 yılından bu yana mesleki çalışmalarını Erginoğlu Çalışlar Mimarlık Ltd. Şti. adı altında Hasan C. Çalışlar ile beraber sürdürmektedir. Ayrıca, Bursa Uludağ Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde davetli öğretim görevliliği yapmıştır. Halen, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesin’de proje dersleri vermektedir.

Bir çok ödül sahibi Kerem Erginoğlu’nun ödüllü projeleri arasında “Berlin Türk Büyükelçiliği Kançılarya Binası”, ”Tarsus Sev İlköğretim Kampüsü”, ”Turkcell Teknoloji Ar-Ge Binası”, ”Tuzambarı-Medina Turgul DDB” sayılabilir.

Paola UrbanoPaola Urbano (Italya):

Paola Urbano 23 yıldır aydınlatma tasarımcısı olarak çalışıyor. 1987 yılında ‘Sanat galerilerinde resim aydınlatma kriterleri’ isimli deneysel teziyle Polytechnic of Turin, Mimarlık Fakültesi’nden tam puan alarak mezun oldu. Doktora derecesini C.I.E. (Commission Internationale de l’Eclairage)’nin doğal uzantısı olan the National Electrotechnical Institute “G. Ferraris” of Turin, fotometri bölümünde tamamladı. Doktora eğitimi boyunca aydınlatma, algı gibi konularda araştırma yapma fırsatı buldu.

1993’den beri Turin IED (Avrupa Tasarım Enstitüsü)’nde ve 2003 yılından beri İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde aydınlatma tasarımı eğitimi vermektedir. Sık sık aydınlatma tasarımı ile ilgili konferanslaraa konuşmacı olarak katılan Urbano, 1996- 2006 yılları arasında düzenli olarak bu alanda uzman dergilere yazdı. Tecniche Nuove’de yayımlanan Aydınlatma Kılavuzunun ‘Dini binalar’ bölümü yazarı olan Urbano aynı zamanda APIL’in (İtalya Aydınlatma Tasarımcıları Derneği) kurucularındandır.

Seyhan ÖzdemirSeyhan Özdemir (Autoban, Türkiye):

1975, İstanbul doğumlu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu.

1998’deki mezuniyeti sonrası değişik mimarlık şirketlerinde tasarımcı ve proje yöneticisi olarak çalıştı.

2003’ten beri, ortağı Sefer Çağlar ile birlikte Autoban markası altında mimari, iç mimari ve ürün tasarımı gibi farklı ölçekli konularda çalışmalarını sürdürmektedir.

Nelson NGNelson NG (Isometrix, Hong Kong):

Nelson NG, 1994’de Hong Kong Politeknik Üniversitesi’nde ‘İç Mimari’ okuduktan sonra 1996’da Londra Bartlett Mimarlık Okulu’nda ‘Işık ve Aydınlatma’ alanında yüksek lisansını tamamladı. 1994-1995 yılları arasında RED’de iç mimarlık ve tasarım danışmanlığı yaptı.

1996’da junior aydınlatma tasarımcısı olarak çalışmaya başladığı Isometrix Aydınlatma ve Tasarım Şirketi’ne (Hong Kong), 1998’den bu yana tasarım direktörü olarak devam ediyor.

17 yılı aşkın süredir küçük, orta ve büyük çaplı projelerde tasarım direktörlüğü yapan NG, bu süre içinde büyük ölçekli ve uluslararasında tanınmış projelerde yer aldı. Proje çalışmalarında Asya Pasifik bölgeleri başta olmak üzere, büyük oteller, tatil köyleri, casinolar, ticari binalar, alışveriş merkezleri, perakende satış konutları ve özel konutlar bulunuyor.

Stefan HerbertStefan Herbert (Metro Group, Almanya):

Stefan Herbert 2001’de PBSA Düsseldorf Üniversitesi’nde Uygulamalı Bilimler’den mezun oldu.

Yüksek lisansını 2004’te Düsseldorf Sanat Akademisi’nde mimarlık okuyarak tamamladıktan sonra aynı yıl Metro Group’a katıldı.

Ödüllü M1 Meydan Ümraniye projesinin tüm süreçlerinde aktif rol aldı. Almanya, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Slovakya ile beraber Asya-pasifik bölgesinde bulunan bir çok projenin sorumlu mimarı olarak görevini sürdürmektedir.

Murat ÇapMurat Çap (Luxwelt, Almanya):

1992 yılından beri özel ve mesleki alanlarda aydınlatma, video ve kontrol konularında çalışmalar yapan Murat Çap, 1992-1998 yılları arasında Almanya’da dört Bang & Olufsen Merkezi’nin Teknik ve Departman Müdürü olarak çalıştı.

2002 yılında kurduğu şirketi LUXWELT ile, aydınlatma, sunum, görsel malzemeler ve bunların kontrol sistemlerinin konseptlere uygun geliştirilmesi ve malzeme kullanımlarının planlanmasına yönelik çalışmalar yapmaktadır.

Projelerin gelişimi ve doğru şekilde gerçekleştirilmesi için teknik olarak başarıya ulaşmak amacıyla tüm farklı alanların uzmanlarıyla birlikte çalışan Çap’ın projelerinin temelinde Meydan Alışveriş Merkezi başta olmak üzere büyük alışveriş merkezleri, rezidanslar, dünya çapında yaygın oteller, büyük hipermarketler ve uluslararası havaalanları da bulunmaktadır.

Program

16 Nisan Cumartesi,

14:00 – 14:45: Kerem Erginoğlu (Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık, TR), Paola Urbano (IT)

“Tuzambarı – Medina Turgul DDB Ofisi”,

15:00 – 15:45: Seyhan Özdemir (Autoban, TR), Nelson NG (Isometrix, HK)

“208 Duecento Otto Restaurant, Hong Kong”,

16:00 – 16:45: Stefan Herbert (Metro Group, DE), Murat Çap (Luxwelt, DE)

“Meydan Alışveriş Merkezi”,

NOT: Konferans süresince simültane tercüme gerçekleştirilecektr.

KAYIT için TIKLAYINIZ.

PLD Türkiyeİstanbul Light

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir