X

Auto-Iris Enstalasyonu

Cantoni-Crescenti tarafından hayata geçirilen enstalasyon, titreşimli fraktallardan oluşan bir alan ışığı. Bu film ortamı, kameranın iris-açma kontrol mekanizması vasıtasıyla gerçek zamanlı olarak oluşturulmuş.

Auto-Iris, projektörleri, video kameraları, özel pan ve rotasyon kontrol sistemlerini kullanıyor. Ayrıca ziyaretçilerin duyularına adeta akabilmek için bu çalışma; mimari skala, video ve optik geri bildirimlerden de yararlanıyor.

Ziyaretçiler, kendilerini bu görsel yolculuk ve eğlence atmosferine dalış yapmış olarak buluyor. Auto-Iris’i görmeye gelenler; ışık varyasyonlarına, imgeye ve gözlemcilerin varlığına tepki veren mekanik irislerin fiziksel tezahürlerini deneyimliyor…

www.cantoni-crescenti.com.br

Haber kaynağı: http://www.illumni.co/auto-iris-by-cantoni-crescenti/

Kategoriler Projeler Diğer
PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.
İlgili Yazı

This website uses cookies.