Ahşap ve neonun sıra dışı birleşimi
Tahta ve ahşap genellikle sevilen bir kombinasyon sayılmaz ancak sanatçı Keith Lemley, bu ikisini farklı araçlarla birleştirerek “Arboreal” isimli çalışmasını ortaya çıkarmış.
Heykelsi neon enstalasyonlarıyla tanınan sanatçının New York’ta gerçekleşen bu ilk solo sergisinde; ışık şaşırtıcı derecede parlak ve aynı zamanda nazik bir şekilde alanı dolduruyor.
Lemley stüdyosunda neonları ortaya çıkarırken: “Bu tıpkı bir mekânda resim yapmak gibi” diye konuşuyor. Lemley, stüdyosunun yakınındaki West Virginia ormanlarında yürüyüş yaparken, her gün önünden geçtiği ve “ilginç” olarak nitelendirdiği yaşlı büyük bir meşe ağacı devrilmiş. Bu olaydan ilham alan sanatçı, devrilmiş ağaçtan bir parça testereyle kestikten sonra onunla oynayarak nasıl bir şey ortaya çıkabileceğini araştırmaya başlamış. En sonunda Lemley, bu tahta parçasını bir değirmene dönüştürmüş. Lemley bu olaya dair şöyle konuşuyor: “Ağacın kestiğim parçasıyla sürekli oynayarak daha iyi bir sonuç almaya çalışıyordum.” Sanatçı ayrıca tahta ile oynayarak şekiller yaratmaya ilgi duyduğunu ancak tamamlanmanın gerçekleşmesi için neona ihtiyaç duyduğunu söylüyor. Lemley: “Bu iki öge de birbirine ihtiyaç duyuyordu. Neonun ahşabın üzerindeki farklı düzlemsel yüzeyleri ve değişik açılardaki bölümleri vurgulamasını sevdim” diye konuşuyor.
Lemley, “Past Presence” gibi daha önceki sergilerinde; ,ahşap ve neonun birleşimiyle ilgili gösteriler gerçekleştirdi. Ancak bu sergilerin aksine “Arboreal”da kesimler oldukça dikkatli bir şekilde geometrik olarak yapılmış ve hesaplanmış. Öyle ki sanki bir laboratuvarda ortaya çıkmış izlenimi veriyor. Neon sadece ahşabı aydınlatmakla kalmıyor; simbiyotik olarak ahşabın alanını artıyor ve yeni kristalize yapı formlarının hikayesini oluşturuyor. Bir sanatçı ve bilim adamı olarak Lemley, bu yeni araştırma sahasında deneylerine devam edecek gibi görünüyor.
Fotoğraflar: Mixed Green
Haber kaynağı: http://www.coolhunting.com/culture/keith-lemley-arboreal-mixed-greens-gallery