Close

22/01/2020

Kuaför aydınlatmasında yedi kural

Metin: Chad Rains (Illuminationworks)

Aydınlatma tasarımcısı Chad Rains (Illuminationworks), saç stilisti Paul Edmonds’ın Battersea Power Station şubesindeki işiyle 2019 Lux Ödülleri’nde kısa listede yer aldı. 

Edmonds’a göre kuaför salonu aydınlatmasında önemli yedi kural aşağıdaki gibi.

Müşterilerin muhteşem görünmesini sağlayın

Bu, kuaför salonları için bir numaralı kuraldır! Müşteriler, özellikle de aynadaki yansımalarında en iyi şekilde görünmek isterler. Bu nedenle yumuşak yan aydınlatma en iyisidir, yüzde çok fazla yoğunluk -ve hiç parlama- olmamalıdır.

Hizmeti doğru ele alın

Kuaförlük bir hizmettir ve bu hizmette jilet gibi keskin makaslar söz konusudur. Bu nedenle stilistlerin gölgesiz bir görünüme ihtiyacı vardır. Paul Edmonds’ta, hizmet alanını net bir şekilde aydınlatmak için tavana monte edilmiş 25 derecelik çift spotlar kullanılıyor.

Yüksek renksel geriverim kullanın

Renkleri hassas bir şekilde sergilemek, özellikle saç boyama, renk açma, aydınlatma ve röfle için çok önemlidir. Günümüzde müşterilerin tüm renk yelpazesine sahip olduğunu unutmayın, bu nedenle ışık kaynağının hem pembeleri hem mavileri doğru şekilde geri verdiğinden emin olun.

Konuksever aydınlatma

Kuaför salonlarında sık sık müşteri partileri, saç yapım gösterileri ve ürün tanıtımları gibi akşam etkinlikleri gerçekleşir. Bu nedenle aydınlatmanın bu tip etkinlikleri uygun bir şekilde tamamlayacak esneklikte olmasını sağlayın.

Satışa yönelik aydınlatma

Kuaför salonlarında perakende satış da yapıldığını ve özel şampuanlar ve bakımlar gibi saç ürünlerinin satışından önemli cirolar elde edildiğini unutmayın. Perakendecilerin temel kuralları burada da geçerlidir: Aydınlatma, ürünleri birer kahraman haline getirmelidir.

Parlamayı kontrol edin

Parlama, kuaför salonunun düşmanıdır. Müşteriler saçlarını yıkatırken tavana baktıklarında olmasını isteyeceğiniz son şey gözlerini alan parlamadır. Bu nedenle, aydınlatma kaynaklarını mutlaka gizleyin veya kamaşma önleyici lens (louver) kullanın.

Tuvaletleri  unutmayın!

Tuvaletler sonradan akıl edilecek yerler değildir -birçok müşteri saçlarında yapılan işi kontrol etmek için tuvaleti seçer. Dolayısıyla aynı kurallar orada da geçerlidir. Tuvaleti kullananların muhteşem görünmesini sağlayın ve bu en küçük odanın, salonun geri kalanının cazibesini taşıdığından emin olun.

Haber kaynağı: https://luxreview.com/article/2019/09/7-rules-for-lighting-hair-salons

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir