Close

07/05/2018

Bir gece için kabarcıklarla dolu bir deneyim

Almanya’nın Münih kentinde “Highrise One” binasının bir “Kabarcıklar Kulesi”ne dönüşü

Bir şişe maden suyu açıldığında kabarcıkların sesi duyulur. Taşmamasına dikkat ederek içindeki berrak su yavaşça bir bardağa dökülür. Bir anda kabarcıklar faaliyete geçer, küçücük dans eden su baloncukları kap içinde hareket eder, aşağıdan yukarı doğru çıkar, döner, yüzeye doğru yükselir, patlar veya tekrar zıplamak için birkaç saniye kenara tutunur. Almanya’nın Münih kentindeki “Tower of Sparkle”, isminden de anlaşıldığı gibi sene başında böylesine kabarcıklı bir durumu anımsattı. Yedi katlı “Highrise One” adlı, tamamlanmasına çok az kalan bina, halka açık bir gece mimarlık festivali kapsamında, içinde bol kabarcıkları olan dev bir su bardağına dönüştürüldü. Bu görüntüler için bina içinde ve dışında sadece ışık kullanıldı. Özetle; ustaca tasarlanmış bir fikir, son derece basit ve çok az teknik kullanarak, ancak mimari ile uyum içinde monte edilerek ve sonuç olarak etkili, aşırı boyutlu ve uzaklardan görülebilen kabacıklar görüntüsü ile.

Ayrıntılar: Uygulama için çapı 40cm olan toplam 48 disko topu ve de 48 projektör kullanıldı. Geniş alana yayılı beş katın üzerine daha dar alanlı olarak on iki kat çıkılan binanın her köşesine bir top yerleştirildi ve toplar bir projektör ile önden aydınlatıldı.

Su kabarcıkları görüntüsü veren ışık, açık gökdelenin tamamını doldurdu. Dans eden “ışık kabarcıkları” katlar arasında hareket etti, tavan veya zemin sınırlarını ortadan kaldırdı ve binanın bir gece boyunca büyük bir şehrin tam ortasında içi maden suyu dolu bir bardak gibi görünmesini sağladı.

Projeye katılanlar:
Yapı sahibi: Reiss & Co. Real Estate, Munich
Mimari: Steidle Architekten
Aydınlatma tasarımı: pfarré lighting design; www.lichtplanung.com
Projektörler: ETC
Fotoğraflar: pfarré lighting design

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir