X

11. Ulusal Aydınlatma Kongresi’nde akıllı teknolojiler konuşuldu

Aydınlatma Türk Milli Komitesi (ATMK)nin, Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) ve UBM işbirliği ile gerçekleştirdiği 11. Ulusal Aydınlatma Kongresi, sektörün önde gelenlerini, uzmanları ve araştırmacıları bir araya getirdi.

Konusunda uzman, önemli araştırma ve projelere imza atmış 6 çağrılı konuşmacı, 12 sunumlu bildiri ve 20 poster bildirinin yer aldığı “11. Ulusal Aydınlatma Kongresi”, “10. İstanbulLight Uluslararası Aydınlatma ve Elektrik Malzemeleri Fuarı” ve ilk kez düzenlenen “Aydınlatma Tasarımı Zirvesi” ile birlikte 21 – 23 Eylül 2017 tarihlerinde Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bu yılki ana teması “Aydınlatmada Akıllı Teknolojiler” olan kongre, aydınlatma alanındaki en son gelişmeleri, teknolojileri tartışmanın yanı sıra genel aydınlatmanın kuralları ve gereklilikleri konularında da vurgulayıcı bilgiler üretme hedefiyle düzenlendi.

Sektör dışından farklı bir görüş açısı ile Serdar Kuzuloğlu’nun “Teknoloji – Akıllılık” üzerine keyifli söyleşisi ile açılan kongrenin ilk gününde Heper – Moonlight’ın sponsor olduğu “Akıllı Şehirler” oturumunda çağrılı konuşmacı Allan Ruberg, günün ikinci oturumunda Philips Aydınlatma’nın sponsor olduğu “İnsan Odaklı Aydınlatma”da konusunda dünyaca bilinen araştırmacılardan biri olan çağrılı konuşmacı Bianca Van Der Zande, üçüncü oturumunda Schreder’in sponsor olduğu “LED Standartları” oturumunda Türkiye’de önemli elektrifikasyon projelerine imza atmış çağrılı konuşmacı Sabri Günaydın, ikinci gününde Pelsan Aydınlatma’nın sponsor olduğu çağrılı konuşmacılar Türkiye’de yetişmiş Fizik disiplinli optik tasarımcı Mesut Işık ve yine Fizik kökenli tasarımcı Alberto Ruffino, Fiberli’nin sponsor olduğu son oturumda ise armatür tasarımındaki yeni yaklaşımlar ve uygulama örnekleri ile çağrılı konuşmacı Prof. Dalia Galico yer aldı.

Kongrenin kapanışında konuşan ATMK Başkanı Prof. Dr. Sermin Onaygil, “Aydınlatma alanındaki güncel ve yeni teknolojiler hakkında tartışma ortamları yaratabilmek amacıyla, ulusal boyutundan çıkıp uluslararası boyuta uzanarak kapsamlı bir şekilde hazırlanan kongre, aydınlatma sektöründe araştırma, tasarım, uygulama ve üretim gibi değişik alanlarda çalışan paydaşların katılımı ile gerçekleşti. Konuşmacı ve konuşma başlıklarıyla sektöre önemli katkılar sağlayacağını düşündüğümüz kongremizin gördüğü ilgi bizi çok gururlandırdı” dedi.

Kongre, 22 Eylül akşamı Lamp 83’ün sponsorluğunda düzenlenen ve protokol, yabancı misafirler, üst düzey sektör temsilcileri ve konuşmacıların katıldığı geleneksel gala yemeğiyle son buldu.

Kategoriler Etkinlikler
PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.
İlgili Yazı

This website uses cookies.