X

Light art: Janet Echelman’dan “1.78 Beverly Hills”

Janet Echelman’ın Earthtime Serisinden bir heykel olan “1.78 Beverly Hills”, Ağustos 2019’da şehrin her yıl düzenlenen BOLD Yaz Festivali’nin bir parçası olarak Wallis Annenberg Performans Sanatları Merkezi ile Beverly Gardens Park arasına kuruldu.

“1.78” ismini taşıyan heykel, hepimizin -insanların ve doğal dünyanın- nasıl birbirine bağlı olduğu hakkında bir tefekkür. Sanat eserinin formu için, dünyanın dönme zamanındaki bir değişiklik (tek bir günün uzunluğu) ile okyanus yüzeyinin bağlantısallığını kaydeden bilimsel bir veri setinden esinlenilmiş.

Echelman gezegenimizin dönüşünün sabit olmadığını, bu nedenle zamanı ölçme sistemimizin de sabitlenemeyeceğini düşünüyor. Sürekli değişen bu gerçeklikte, sürekli değişen sayısız başka yeryüzü sistemi var ve insani eylemlerimiz bu karmaşık ağın içinde örülüyor.

“Günlük şehir yaşamının ortasında tefekkür anları bulmaya ihtiyaç duyuyorum,” diyor Echelman. “Eğer sanatım daha büyük zaman döngülerini düşünmek ve bize içsel benliklerimizi dinlememizi hatırlatmak için bir fırsat yaratabilirse, bunun dönüştürücü olabileceğine inanıyorum.”

1.78’in anıtsal yüzer formu, dalgalanan bir renk koreografisi oluşturmak için değişen rüzgâr ve hava ile titreşen canlı renklerle örülmüş ve düğümlenmiş lif katmanlarından oluşuyor. Geceleri heykel, yansıtılan renkli ışıkla hayat buluyor. Hafif ve esnek olan heykel, karşılıklı bağlılığın fiziksel bir tezahürü olarak dünyanın şehirlerine seyahat etmek için tasarlanmış.

Bugüne kadar 1.78 heykeli Madrid, İspanya (2018); Dubai, BAE (2018) ve Beverly Hills, California’da (2019) sergilendi.

Malzeme ve Boyut:

Lif, Renkli Aydınlatma ile birleştirilmiş Binalar ve Gökyüzü. Lifler naylon ve UHMWPE (Ultra yüksek moleküler ağırlıklı polietilen) ile örülmüş.

Ağın boyutları: 30,48 m uzunluk x 13,72 m genişlik x 6,1 m derinlik

Katkıda bulunanlar:

Sanatçı: Janet Echelman

Studio Echelman Proje Yöneticisi: Melissa Henry

Enstalasyon üretimi: Tom McClain

Aydınlatma: Chris Medvitz Sculpture Engineering

Teknik: Arup: Clayton Binkley

Beverly Hills Konferans ve Ziyaretçi Bürosu: Bob Bibeault, Lauren Santillana

Fotoğraf: Janet Echelman, Brooke Mason, Beverly Hills Konferans ve Ziyaretçi Bürosu, Brandon Shigeta, Brallan Perez Favela

Konum: Wallis Annenberg Performans Sanatları Merkezi ve Beverly Gardens Park, Beverly Hills, California

Haber kaynağı: https://illumni.co/lighting-design/1-78-beverly-hills-by-janet-echelman/

Kategoriler Projeler Diğer
Etiketler 1.78 Beverly Hills
PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.
İlgili Yazı

This website uses cookies.