Close

12/06/2012

Cemdağ, Darksky Assosiation’da

Uzmanlığını yol aydınlatmaları üzerine yoğunlaştıran Cemdağ, ışık ve çevre kirliliğine duyarlı tasarruflu ürünleri ile Darksky Assosiation’a üye olan ilk Türk şirketi unvanını kazandı…

1968 yılından beri aydınlatma armatürleri ve ekipmanları konusunda faaliyet gösteren Cemdağ, çevre kirliliğine duyarlı ürünleri ile Darksky Assosiation’a katılan ilk Türk firması oldu.

Günümüzde artan ışık kirliliğinin canlıları ve çevreyi büyük ölçüde etkilemeye başlaması ve bu yüzden artık gökyüzünün rahatlıkla görülememesinden yola çıkan Darksky; bu kirlilikten dolayı göç eden hayvanların öldüğünü, karanlıkta avlanması gereken çoğu hayvanın avlanamadığını ve bu ışıkların insanlarda kanser hastalıklarını tetiklediğini vurguluyor.

Işık kirliliğini artıran en önemli faktörün sokak armatürleri olduğunu hatırlatan Darksky Assosiation, bu kirliliğin en kolay önlenebilen kirlilik olduğunu ve ufak bir bütçeyle ortadan kaldırılabileceğini ifade ediyor. Cemdağ ise enerji tasarruflu ve çevreye zarar vermeyen armatürleri ile insanların Samanyolu’nu daha rahat görmesini ve ışık kirliliğinin yok edilmesini hedefliyor.

Cemdağ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sina Cem’in ise firmanın birliğe üye olması hakkındaki yorumu şöyle; “Dünyada artan ışık kirliliğinin yol açtığı zararlarla başa çıkmak için başlatılan büyük mücadeleye Cemdağ olarak kayıtsız kalamazdık. Bu sebeple Darksky Assosiation’a üye olduk ve ışık kirliliğine karşı mücadeleye bu vesileyle ortak olmak istedik”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir