X

Amsterdam UMC’de Light Art

“Today I Love You” (Bugün Seni Seviyorum) ışık enstalasyonu, Amsterdam UMC’de Amsterdam Işık Festivali tarafından hayata geçirildi.

Amsterdam Işık Festivali, Light Art Collection ile iş birliğiyle, Amsterdam UMC duvarlarına “Today I Love You” mesajıyla bir light art yerleştirdi.

Eser, İtalyan sanatçılar Massimo Uberti ve Marco Pollice tarafından 2015-16 yıllarında festivalin dördüncü edisyonu için hazırlanmıştı, ancak mesajın bugün her zamankinden daha anlamlı olması nedeniyle yeniden sergilendi.

Amsterdam Işık Festivali’ne göre, sanat eseri; “Virüsten etkilenenlere yardım etmek için gece gündüz çok çalışan tüm insanlar ve ayrıca bizzat kendileri virüsten etkilenenler için anlamlı bir mesaj. Bu büyülü sözler şimdi her zamankinden daha fazla karşılık buluyor ve her gün yoldan geçenleri, bunu yüksek sesle söylemeye davet ediyor.

“Bu eser ile Amsterdam Işık Festivali, zorlu çalışmalarından dolayı tüm dünyadaki sağlık çalışanlarına teşekkür ederken, aynı zamanda herkesin kendisine ve etrafındaki kişilere iyi bakması için bir hatırlatmaya aracılık ediyor.

“Çalışmanın bir destek ifadesi olarak yerleştirilmesini sağlayan sanatçılar ve Light Art Collection’a teşekkürler.”

www.amsterdamlightfestival.com

lightart-collection.com

Haber kaynağı: https://www.arc-magazine.com/amsterdam-light-festival-instals-light-art-at-amsterdam-umc/

Kategoriler Projeler Diğer
Etiketler light art
PLD Türkiye: pldturkiye.com, 2005 yılında yayın hayatına başlayan PLD Türkiye dergisinin resmi sitesidir. Amacı mimari aydınlatma tasarımı kültürünün gelişmesi için ışıkla ilgili tüm haber, proje, etkinlik, iş olanağı, ürün ve firmalara yer vermektir. 2018 yılı itibariyle, PLD Türkiye dergisi basılı olarak yayınlanmamaktadır.
İlgili Yazı

This website uses cookies.